Chcemy doświadczać przyrody w jej najlepszej odsłonie, dlatego dążymy do minimalizowania wpływu naszej działalności na środowisko naturalne. Używamy wyłącznie opakowań na wynos, które są w 100% biodegradowalne lub pochodzą z recyklingu lub nadają się w 100% do ponownego przetworzenia. W przeciwieństwie do większości rynku, nie używamy tzw. opakowań wielomateriałowych: papieru powlekanego Polietylenem (PE - plastikiem), silikonem czy aluminium. Używamy w pełni biodegradowalnej celulozy.
Dążymy do ograniczenia środowiskowego kosztu transportu między magazynem a restauracjami oraz zamawiamy u lokalnych dostawców. W obiegu wewnątrz firmy używamy opakowań wielokrotnego użytku lub pochodzących i nadających się do recyklingu, tego też oczekujemy od naszych dostawców zewnętrznych. Dążymy do nieużywania energochłonnych urządzeń mroźniczych i zmniejszania śladu węglowego naszej działalności. Robimy to zachowując standardy bezpieczeństwa żywności.
Jesteśmy inicjatorami projektu badawczego mającego na celu ograniczenie emisji metanu, zużycia wody i energii przy produkcji wołowiny. Sami, w ramach założeń rolnictwa miejskiego uprawiamy hydroponicznie część swojej sałaty, zużywając przy tym 90% mniej wody niż tradycyjne uprawy. Wszystko po to, byśmy mogli pływać w czystym oceanie i oddychać świeżym lasem.
Dążymy do posiadania w ofercie produktów naturalnych, przetworzonych przemysłowo w możliwie najmniejszym stopniu. Używamy wyłącznie naturalnych przypraw i aromatów, nie używamy glutaminianu sodu. Smażymy niezamrożone mięso. Sami produkujemy część surowców i półproduktów, naszym celem jest objęcie całego cyklu produkcyjnego od pola do talerza.
Dążymy do czystej etykiety - nie chcemy dodatków “E” w składach naszych dań. Nie używamy produktów modyfikowanych genetycznie. Nie dodajemy jaj z chowu klatkowego. Nie stosujemy oleju palmowego. W burgerach wegańskich (kotletach) nie wykorzystujemy białka sojowego ani glutenu.
Jesteśmy świadomymi konsumentami i chcemy szerzyć świadomość wśród naszych Gości